Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Το δικαίωμα σας να μιλάτε δεν περιλαμβάνει και την υποχρέωση μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.


Όποιος έχει λογαριασμό στο facebook ας δει τα καμάρια τούτης της χώρας τι γράφουνε μέσα σε αυτήν την ομάδα.. http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=112323422112623

Ενδεικτικά :

"τι πραγματα ειναι αυτα ρε .............καλη η πλακα αλλα οχι να βριζουμε και τα ουκ...ενα πραγμα εχει απομεινει αθικτο,να το κοροιδεψουμε και αυτο? Ε Λ Ε Ο Σ"

"Ο.Υ.Κ.!ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ ΔΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΟΤΕ,ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙ @@@ ,,,,"

"etsi re komanta timh k doksa..."

"Διάβασα σχεδόν όλα τα σχόλια σας....νιώθω μια ικανοποίηση που ο αγώνας μας δεν πάει χαμένος....ευχαριστώ τον απλό ελληνικό λαό που μας στηριζει και μας πιστεύει..."

Το αποκορύφωμα :

"ΖΗΤΩ ΤΑ ΟΥΚ ! ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ.... ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ*.....!!!! ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .... ΨΕΥΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ....
ΑΡΧΑΙΟ ΡΗΤΟ : ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ* .. ΑΥΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΥΚΑΔΕΣ ΜΑΣ !!! ΕΥΓΕ ΤΟΥΣ ! ! ! ! ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ....
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ Ε...ΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΑΛΒΑΝΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ! !
ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ....ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ! ! ! ! !"

Ειδικά αυτός δεν ξέρει ΚΑΝ για τι πράγμα μιλάει..

*ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ : 1) η απόλυτη και με πάθος προσήλωση των ατόμων στο έθνος τους, η οποία φτάνει ως την περιφρόνηση και την εχθρότητα προς άλλα έθνη· (πρβ. σοβινισμός): Aκραίος / επιθετικός ~. Φαινόμενα / εκδηλώσεις εθνικισμού. H έξαρση του εθνικισμού στις γειτονικές χώρες απειλεί την ασφάλεια και την ειρήνη της περιοχής.
2) η πολιτική άποψη και κίνηση, που εκδηλώθηκε κατά το 19ο κυρίως αι. και αναγνώριζε και αποδεχόταν τις εθνικές διαφορές και ιδιομορφίες ως βάση για τη σύσταση και λειτουργία των πολιτικών κοινοτήτων: Στα τέλη του 19ου αι., το κίνημα του εθνικισμού άρχισε να χάνει το φιλελεύθερο και διεθνιστικό του χαρακτήρα, και να γίνεται συντηρητικότερο ακόμη και αντιδραστικό.

Οκ, αν αυτός τώρα θεωρεί τον εθνικισμό αξία, πάσσο...

*ΑΡΧΑΙΟ ΡΗΤΟ : ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ : Εδώ μάλλον το άτομο αυτό αναφέρεται σε αυτήν την γνωστή φράση, ώστε να πει πως όποιος δεν είναι Έλληνας είναι βάρβαρος και να υποστιρίξει έτσι τη θέση του. Όταν λέει για βαρβάρους λογικά εννοεί (και νομίζει ότι και αυτή είναι η σημασία της λέξης αυτής στην αυθεντική φράση) εκείνους που με την σημερινή σημασία βρίσκονται σε άγρια ή ημιάγρια κατάσταση, οι απολίτιστοι, οι αγροίκοι, οι άξεστοι κλπ.
ΟΜΩΣ, σε αυτή την φράση που είχε πρωτοειπωθεί από τους αρχαίους Έλληνες, ο βάρβαρος σημαίνει ο καθένας που δεν είναι Έλληνας. Συγκεκριμένα, η ετυμολογία της δηλώνει αυτόν που λέει «βαρ-βαρ», αυτόν δηλαδή που για τους Έλληνες μιλάει ακατάληπτα, ακατανόητα, το οποίο μάλιστα δεν το βρίσκω καθόλου προσβλητικό...Άρα καταλήγουμε ότι αυτός που έκανε το παραπάνω σχόλιο, πράγματι ΔΕΝ ξέρει καν τι λέει.


Δεν έχω κάτι άλλο να πω, τα συμπεράσματα δικά σας...

-Θωμάς

1 σχόλιο: